Blog Theme by PHP Website

Mielentaide ry vuoden jäsen -kunniamaininnat

Mielentaide ry:n perustaja, kunniajäsen Ari Kiviaho on vuodesta 2016 valinnut jäsenistöstä yhden jäsenen, joka on omalla persoonallaan ja jäsenenä olemisellaan noussut ylitse muiden ansaiten kunniamaininnan "Mielentaide ry vuoden jäsen".

Mielentaide ry vuoden jäsen -kunniamaininta palkinto luovutetaan yhdistyksen syyskokouksessa.


Mielentaide ry vuoden jäsen 2016 -kunniamaininta myönnettiin jäsenelle Taina Kemppi (Riihimäki) tunnustuksena "nöyryydestä ja täsmällisyydestä"

Taina on noussut erityisesti vuoden aikana mieleen jäsenenä, joka ilmoittautuu ensimmäisenä tapahtumiin, joista hän on kiinnostunut, kuten näyttelyt. Kun häneltä kysytään, hän vastaa. Jos hänen pitää olla tapahtumapaikalla, on hän "täsmällisesti" paikalla. Kun tulee vaikkapa näyttelyä rakentamaan tai purkamaan, hän omat teoksensa työstettyään seinälle tai pois, kysyy voisiko vielä olla avuksi jossain; se on "nöyryyttä", jota ei joka henkilö - joka tulee kauempaa ja omaa lapsiperheen - osoita.

Lisäksi Taina on ollut aktiivinen yhdistyksen toiminnan suunnittelussa jäsenen asemassa yhdistyksen Facebook-ryhmän kautta. 2016 Myyrmannin näyttelyn kävijä-äänestyksen perusteella, hänet valittiin näyttelyn 3 tykätyimmäksi taitelijaksi. Liittyi jäseneksi 7.3.2015 ja erosi yhdistyksestä 9.4.2019.

Helsingin näyttelyssä 2017 keväällä ja Tuusulan näyttelyssä syksyllä kävijät äänestivät suosituimmaksi teoksen Taina Kempiltä. Helsingin näyttelyssä Taina Kemppi oli myös äänestetyin taiteilija (teosten yhteisäänillä). Tuusulassa äänestetyin taiteilija oli Laila Helena Lepistö. Kummatkin taiteilijat kuuluvat Mielentaiteen parhaimmistoon, joilta voidaan joka näyttelyyn odottaa teoksia, joista tykätään.

Mielentaide ry vuoden jäsen 2017 -kunniamaininta myönnettiin jäsenelle Laila Helena Lepistö (Espoo) tunnustuksena "kiitollisuudesta ja kannustamisesta"

"Kiitos Ari" -  lukee Lailan sähköpostiviesteissä usein. Hän muistaa kiittää niin pienistä, kuin isoistakin asioista. Erityisesti näyttelyiden järjestämiset ja niihin liittyvät suunnittelut hän kehuu hyviksi ja kiittää.

Hänen tyylinsä luoda sanaa on kannustavaa. Hänen taiteensa ja siihen suhtautuminen on erityisen määrätietoista. Hän liittyi jäseneksi 26.4.2014 ja on jäsenyytensä aikana kasvanut taiteellaan isoihin mittoihin. Hän on syntynyt 1962 ja asui jäsenyytensä ajan Espoossa mutta muutettuaan jäsentoiminnan kannalta vaikealle paikkakunnalle, erosi yhdistyksestä 7.1.2020.

Tuusulan näyttelyssä 2017 kävijä-äänten perusteella Laila Helena Lepistö valittiin näyttelyn eniten äänestetyksi taiteilijaksi.

Mielentaide ry vuoden jäsen 2018 -kunniamaininta myönnettiin jäsenelle Kari Onkari (Siilinjärvi) tunnustuksena "innostuksesta taiteilijana Mielentaiteessa". 

"Onko toimintaa myös kehä kolmosen ulkopuolella" - oli Karin kysymys Facebookissa ja kun hänelle vastattiin "kyllä on", niin hän pisti samalla jäsenhaun 15.6.2016 liittyen jäseneksi.

Kari osallistui 2017 näyttelyihin Helsingissä keväällä ja syksyllä Tuusulassa, joiden jälkeen hänen mustanpuhuvat teoksensa alkoivat herättämään taideväen kiinnostuksen. Hän osallistui maaliskuussa 2019 Risteys -näyttelyyn Finlandia-talossa, jonka päätyttyä erosi Mielentaiteesta 29.3.2019.

Mielentaide ry vuoden jäsen 2019 -kunniamaininta myönnettiin jäsenelle Mari Asikkala (Muhos) tunnustuksena "Innostuksesta taiteilijana Mielentaiteessa".

Mari asuu Muhoksella ja on liittynyt Mielentaide ry jäseneksi 20.2.2019. Jäseneksi liityttyään hän jätti melko arankin kuvan itsestään ollen vielä tuntemattomaakin tuntematon taiteilijana, joka ei ollut koskaan vielä taidenäyttelyihin osallistunut. Marin lahjakkuus nousi ensi kertaa esille haettaessa Tampereen vuosinäyttelyyn 2019 soveltuvia teoksia, jolloin hänestä paljastui hiomaton timantti. Näyttelyssä Marin kaikki 4 teosta saivat kaksi kertaa enemmän kävijä-ääniä tykätyistä teoksista, kuin muiden 4 taiteilijan teokset yhteensä. Marin akvarelli "The last play" valittiin näyttelyn tykätyimmäksi teokseksi. Hänen teoksiaan ostettiin näyttelyssä eniten.

Mari osallistui myös yön yli kestävään rakennusryhmään Tampereella, jossa hänestä paljastui kaikkea muuta, kuin arkajalta. Rempseällä asenteella Tampereella liikkunut taiteilija oli kuin kotonaan mielentaideporukan kanssa. Mari haki syksyllä myös 2020 näyttelyihin, joten tähtipölyä lisää luvassa.  

Mielentaide ry vuoden jäsen 2020 -kunniamaininta myönnettiin jäsenelle Marko From (Naantali) tunnustuksena "Innostuksesta jäsenenä Mielentaiteessa".

Marko From (Naantalista) liittyi Mielentaide ry:n jäseneksi 10.1.2006 – vain noin 7 kuukautta yhdistyksen perustamisen jälkeen. Alkuun hän tuli tutuksi ensimmäisenä kirjailijajäsenenä. Hän toi vahvasti omissa kirjailijapiireissään esille Mielentaide ry:n olemassaolon merkitystä itselleen eikä ole vieläkään 14 vuotta myöhemmin häpeillyt yhdistyksestä julkisesti kertoa.

Erityisesti Markolle kuuluu iso kiitos uskalluksesta antaa kaksisuuntaiselle mielialahäiriölle kasvot. Hän on tuonut kirjoissaan rohkeasti esille myös kärsimyksiään alkoholismin ja peliriippuvaisuuden tuomasta elämästä. Marko osaa myös arvostaa saamaansa arvostusta Mielentaiteessa, vaikka se ei järin isoa olisikaan.

Mielentaiteessa vuosina 2010 - 2015 toimineessa Mielenpurkupajassa Markon aktiivisuus oli merkittävää. Marko on pysynyt uskollisesti Mielentaide ry:n jäsenenä, vaikka yhdistyksellä on vaikeitakin vuosia ollut. Kunniajäseneksi Marko kutsuttiin 30.11.2012 syyskokouksessa. Marko on kauemmin jäsenenä ollut mieshenkilö; vain yksi (nais)jäsen on ollut kauemmin jäsenenä, kun 3 perustajajäsentä jätetään laskuista pois.

Erityisen merkittävää on Markon uusiutunut luovuus kirjailijasta valokuvataiteeseen, josta näyttöä hän antoi Mielentaide ry:n 15 vuotta juhlanäyttelyssä EXITUS 2021 Riihimäellä esillä olleilla teoksillaan.

Mielentaide ry vuoden jäsen 2021-kunniamaininnan saaja jätettiin valitsematta. Yksikään jäsen ei kauden 2021 aikana erottunut edukseen.

 

Osumat: 6782