Blog Theme by PHP Website

Rekisteriseloste

Suomen henkilötietolaki 10§

Lue rekisteriseloste huolellisesti ennenkuin käytät Mielentaide ry:n verkkosivuja. Tämä rekisteriseloste sisältää sähköiset palvelut mielentaide.fi -sivutolla sekä Mielentaide ry:n jäsenrekisteriin.

Rekisteröitymällä Mielentaide ry:n verkkopalveluihin tai käyttämällä palveluita, hyväksyt tämän rekisteriselosteen mukaiset ehdot ja annat Mielentaide ry:lle yksiselitteisen suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tässä rekisteriselosteessa kerrotulla tavalla. Jos et hyväksy henkilötietojesi käsittelyä tässä rekisteriselosteessa kerrotulla tavalla, älä rekisteröidy tai kirjaudu tai käytä Mielentaide ry:n verkkopalveluita.

Jos olet alle 15 - 17 vuotias, pyydä laillista huoltajaasi rekisteröitymään palveluihimme puolestasi.

Mielentaide ry pidättää oikeuden muuttaa tätä rekisteriselostetta, jolloin muutoksista ilmoitetaan Mielentaide ry:n sivujen kautta tai sähköpostitse. Vastaat itse omien yhteystietojesi pitämisestä ajantasalla. Muutosilmoituksen saatuasi, sinun katsotaan hyväksyneen muutokset, jos jatkat palvelun käyttöä.


 

 1. 1. REKISTERINPITÄJÄ

  Mielentaide ry
  Rekisterinumero: 193.931
  Sähköposti: mielentaide[@]mielentaide.fi

  Verkkopalveluiden tietoturvavastaavana: Järjestelmän Ylläpito system_admin[@]mielentaide.fi

 2. 2. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

  Mielentaide ry:n verkkopalveluissa kysyttävien henkilötietojen käyttötarkoitus on käyttäjien hallinta ja ylläpito, johon kuuluu myös käyttäjien tunnistettavuus palveluun kirjautuessa käytettävissä olevan verkkosovelluksen suhteen sekä Mielentaide ry:n jäsenten erottautuminen muista käyttäjistä. Sähköpostitietoja käytetään palvelun kautta lähetettäviin joukkopostituksiin, joiden tarkoituksena on tiedottaa keskustelupalstaan liittyvistä asioista sekä Mielentaide ry:n toimintatiedotteita. Verkkopalvelut tallentavat myös käyttäjiensä IP-osoitteet, joiden käyttötarkoitus on tietoturvan ylläpito. Käyttäjien henkilötiedot ovat ainoastaan palvelun ylläpitohenkilöstön nähtävissä ellei käyttäjä ole itse hyväksynyt henkilötietojen näkymistä omien profiili asetustensa kautta.  

  Mielentaide ry pitää jäsenistään yhdistyslain vaatimaa jäsenrekisteriä, jonka käyttötarkoitus on jäsenyyden hallinta ja edunvalvonta yhdistyksessä. Jäsenrekisterin sähköposti ja postiosoite tietoja käytetään jäsenkirjeiden lähettämiseen. Puhelinnumeron käyttötarkoitus on jäsenen saavutettavuus yhdistyksen tapahtumiin liittyen sekä jäsenasioiden hoito. Syntymäaika ja lisätiedot kentässä erityisruokavalio sekä taidekiinnostus tietoja käytetään jäsenen edunvalvontaan.

 3. 3. TARKEMPI KUVAUS REKISTERÖITÄVISTÄ HENKILÖTIEDOISTA

  Järjestelmä
  tallentaa jäsenten rekisteröitymisen yhteydessä oman nimen, sähköpostiosoitteen sekä vapaavalintaisen käyttäjätunnuksen. Rekisteröityminen suoritetaan Jäsenille -linkin kautta. 

  Mielentaide.fi sivustosta voi tilata uutiskirjeen, jolloin järjestelmä tallentaa tilaajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Järjestelmään tallennetaan myös jäsenluetteloon seuraavia tietoja: Nimi, jäsenluokka/asema, kotikaupunki ja lääni sekä joitakin ylimääräisiä tietoja, kuten kotisivuosoitteet. Jäsenluettelon näkevät ainoastaan jäsenet, joilla kirjautuessaan on pääsy Jäsenille valikkoon, mistä löytyy jäsenille tarpeellisia palveluita. Sivustolla on myös "yhteydenotto" ja "palautelomakkeet, joiden tietoja käytetään kyseessä olevien asioiden käsittelyä varten.

  Mielentaide ry:n jäseneksi haetaan Hae jäseneksi valikkolinkin kautta löytyvällä lomakkeella, jossa kysytään seuraavat henkilötiedot:
  Etu- ja sukunimi, katuosoite, postinumero ja -paikka, puhelinnumero, syntymäaika, sähköpostiosoite ja vapaaehtoisina tietoina kotisivujen osoite sekä lisätietoja kenttä, jossa voidaan ilmoittaa erityisruokavalio tai taidesuuntaus tai muuta.  Jäsenhakulomake lähettää tiedot jäsenrekisterinpitäjälle, joka tallentaa tiedot jäsenrekisteriin, jossa käytetään Jäseri -ohjelmaa.

  IP-osoite tallentuu mielentaide.fi verkkosivun kautta lähetettyjen lomakkeiden tai sähköisten palveluiden käyttäjistä sekä sähköpostia @mielentaide.fi osoitteisiin lähettäneiltä. Tallennettua IP-osoitetta ei jaeta kolmansille osapuolille. Sen käyttötarkoitus on tietoturvallisuuden ylläpito Mielentaide ry:n verkko- ja sähköpostipalveluissa.

 4. 4. TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAINEN LUOVUTTAMINEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE

  Mielentaide ry:n verkkopalveluiden tietoja ei säännönmukaisesti luovuteta kolmansille osapuolille.

  Mielentaide ry:n jäsenrekisteritietoja voidaan luovuttaa ainoastaan Mielenterveyden Keskusliiton jäsenrekisteriin.

  Mitään tietoja (verkkopalvelut ja jäsenrekisteri) ei luovuteta suoramarkkinointiin.

 5. 5. TIETOJEN OIKEELLISUUS

  Palveluiden käyttäjä vastaa itse antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Mielentaide ry:n tekninen ylläpito tarkistaa säännöllisesti sähköpostiosoitteiden toiminnan ja mikäli havaitaan toimimaton sähköpostiosoite, on käyttäjän välittömästi siitä ilmoituksen saatuaan korjattava sähköpostiosoite toimivaksi. Mikäli toimimattoman sähköpostin omistamaa käyttäjää ei tavoiteta tai hän ei noteeraa teknisen ylläpitäjän lähettämää sähköpostin korjauspyyntöä 30vrk aikana, poistetaan hänet ehdoitta palvelusta.

  Jäsenrekisteritiedot tallennetaan jäsenen antamien tietojen mukaan, joten hän vastaa tietojen ajan tasalla pitämisestä ilmoittamalla yhdistykselle muuttuneet tiedot, mikäli sellaisia tulee.

 6. 6. HENKILÖTIETOJA SISÄLTÄVÄN REKISTERIN SUOJAUS

  Mielentaide ry:n verkkopalveluihin voi kirjautua ainoastaan henkilökohtaisella käyttäjätunnuksellaan ja salasanalla. Käyttäjätunnuksiin liittyvät salasanat säilytetään palvelimella olevassa tietokannassa kryptatussa muodossa, josta niitä ei saa selkokieliseen muotoon kukaan. Verkkopalveluihin tallennettujen tietojen käyttöoikeus on ainoastaan henkilöillä, joiden on voitava käsitellä tietoja työtehtäviensä suorittamiseksi palvelun käyttäjä ylläpitoon ja tekniseen ylläpitoon liittyen. Verkkopalvelut suojataan pitämällä tietoturvapäivitykset ajan tasalla sekä lisäksi käytetään tarvittavia tietoturvasuoja ohjelmia.

  Mielentaide ry:n jäsenrekisteri voi olla 2:n eri hallituksen valtuuttaman vastuuhenkilön tietokoneelle tallennettuna sekä lisäksi varmuuskopioituna. Jäsenrekisterin hoitajilla tulee olla tietokone, jolla jäsenrekisteriä pidetään, suojattu viimeisimpien tietoturvapäivitysten mukaisella tietoturvaohjelmalla.  

  Kaikissa Mielentaide ry:n tietorekisterien käsittelyssä noudatetaan Suomen henkilötietolain 33§ mukaista vaitiolovelvollisuutta, joka kuuluu näin:

  Joka henkilötietojen käsittelyyn liittyviä toimenpiteitä tehdessään on saanut tietää jotakin toisen henkilön ominaisuuksista, henkilökohtaisista oloista tai taloudellisesta asemasta, ei saa tämän lain vastaisesti sivullisille näin ilmaista saamiaan tietoja.

  Mielentaide ry suhtautuu erittäin tarkasti jäsenrekisteritietojen salassapitoon, jossa tietoja ei luovuteta rekisteristä ilman jäsenen lupaa ulkopuoliseen käyttöön. 

 7. 7. LISÄTIETOJA

  Jos sinua arveluttaa jokin henkilötietojen säilytykseen tai luottamuksellisena pysymiseen, ole hyvä ja ota yhteyttä joko verkkopalveluiden tietoturvavastaavana olevaan Järjestelmän Ylläpitoon tai Mielentaide ry:lle mielentaide[@]mielentaide.fi, jos asia koskee jäseneksi hakua. Järjestelmän Ylläpidon käyttäjätunnus sivustolla on System Admin.

Osumia: 5332