Toiminnalliset vertaistukiryhmät

Toiminnalliset vertaistukiryhmät tarkoittavat ryhmiä, joissa on luovaa toimintaa vertaistuen ohella. Ryhmissä on yleensä myös eväshuoltoa. Erilaisia toiminnallisia vt-ryhmiä voivat olla käsityö, maalaus, tai ryhmä voi olla myös erityisryhmä esim. paniikkihäiriö tai SEHU (seksuaalisen hyväksikäytön uhrit).

Ohjaajahakua Helsinkiin, Tampereelle ja Jyväskylään

Haluatko perustaa toiminnallisen vertaistukiryhmän? Vertaisuuden lisäksi tunnet mielenkiintoa luovaa toimintaa kohtaan esim. maalaamista ja askartelua, käsitöitä, valokuvaamista tai muuta vastaavaa. Ryhmässä on 2 ohjaajaa, joista toinen avustava ohjaaja, joten voit pyytää kaverin mukaan ohjaajaksi.

Tehtävään haku: lähetä vapaamuotoinen haku sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kerro ikäsi ja harrastustesi lisäksi kunnostasi sekä sinun ideasi minkälaista ryhmään tahtoisit olla ohjaamassa. Kuva itsestäsi olisi hyväksi ja voit myös kertoa facebook-profiilisi osoitteen.

Infoa:

Ryhmän ohjaajat ovat vapaaehtoistyössä. Mikäli ohjaajana oleva on työtön työnhakija tai jollain sosiaalietuudella toimeentuleva, voi hän ilmoittaa tarvittaessa tehtävän harrastuksekseen, jolloin ei ole vaarana menettää tukia.

Ryhmän ohjaajat eivät voi hyötyä taloudellisesti ryhmän toiminnasta. Jos ohjaajien taustalla on liikeyritys, josta halutaan ryhmään tarvikkeita hankittavan, tulee hankinta toteuttaa sponsorointina.

Ryhmän tarvikkeet tulee suunnitella edullisimman hinnan mukaisella tavalla. Jos saamaa tarviketta myydään useassa eri liikkeessä, tulee ostaa edullisimmasta. Tarvikkeet yleensä hankkii yhdistys ja mahdollistaa eväshuoltoon rahaa (joka sekin tulee toteuttaa edullisella tavalla).

Ohjaajan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt ja kunnoltaan ryhmänohjaukseen kykenevä. Hänen tulee sitoutua yhdistyksen ohjeistukseen ja ryhmäänsä.

Vapaaehtoistyöntekijöiden ja vertaisryhmien koordinoinnista vastaa yhdistyksen toiminnanjohtaja.