Toiminnalliset vertaistukiryhmät

Toiminnalliset vertaistukiryhmät tarkoittavat ryhmiä, joissa on luovaa toimintaa vertaistuen ohella. Ryhmissä on yleensä myös eväshuoltoa. Erilaisia toiminnallisia vt-ryhmiä voivat olla käsityö, maalaus, tai ryhmä voi olla myös erityisryhmä esim. paniikkihäiriö tai SEHU (seksuaalisen hyväksikäytön uhrit). Ryhmiin voi osallistua vain Mielentaide ry:n jäsenet ellei toisin mainita, sillä jäsenmaksulla sisällytetään ryhmien tarvikekulut. Ulkopuolisilta voidaan periä pienehkö tarvikekulu.

2021

Kevätkauden osalta emme panosta vertaisryhmien järjestämiseen fyysisesti. Mahdollista on,  että loppukeväällä saataisiin perustettua verkkoon vertaisryhmiä, jos löydämme vapaaehtoisia vertaisohjaajia joukkoomme.

Syyskausi - jolle panostamme - alkaa heinäkuussa, jolloin suunnitelmissa ulkona luonnossa järjestettäviä vertaisryhmiä.

Lisätietotoja löydät Tapahtumat -kalenterista.

Infoa:

Ryhmän ohjaajat ovat vapaaehtoistyössä. Mikäli ohjaajana oleva on työtön työnhakija tai jollain sosiaalietuudella toimeentuleva, voi hän ilmoittaa tarvittaessa tehtävän harrastuksekseen, jolloin ei ole vaarana menettää tukia.

Ryhmän ohjaajat eivät voi hyötyä taloudellisesti ryhmän toiminnasta. Jos ohjaajien taustalla on liikeyritys, josta halutaan ryhmään tarvikkeita hankittavan, tulee hankinta toteuttaa sponsorointina.

Ryhmän tarvikkeet tulee suunnitella edullisimman hinnan mukaisella tavalla. Jos saamaa tarviketta myydään useassa eri liikkeessä, tulee ostaa edullisimmasta. Tarvikkeet yleensä hankkii yhdistys ja mahdollistaa eväshuoltoon rahaa (joka sekin tulee toteuttaa edullisella tavalla).

Ohjaajan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt ja kunnoltaan ryhmänohjaukseen kykenevä. Hänen tulee sitoutua yhdistyksen ohjeistukseen ja ryhmäänsä.

Vapaaehtoistyöntekijöiden ja vertaisryhmien koordinoinnista vastaa yhdistyksen toiminnanjohtaja (ja ellei valittu, niin puheenjohtaja).

Ohjaajahaku Helsinkiin ja Jyväskylään

Haluatko perustaa toiminnallisen vertaistukiryhmän? Vertaisuuden lisäksi tunnet mielenkiintoa luovaa toimintaa kohtaan esim. maalaamista ja askartelua, käsitöitä, valokuvaamista tai muuta. Ryhmässä on 2 ohjaajaa, joista toinen avustava ohjaaja, joten voit pyytää kaverin mukaan ohjaajaksi.

Kiinnostaisiko liikunnallisen pienryhmän perustaminen? Toiveena olisi löytää jotain uutta ja toimivaa liikuntamuotoa kohderyhmällemme; jotain, jossa ei ole tarpeen tulla hiki mutta se olisi kivaa.

Tehtävään haku: lähetä vapaamuotoinen haku sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kerro ikäsi ja harrastustesi lisäksi kunnostasi sekä sinun ideasi minkälaista ryhmään tahtoisit olla ohjaamassa. Kuva itsestäsi olisi hyväksi ja voit myös kertoa facebook-profiilisi osoitteen.