15-vuotta juhlanäyttely 2020

Mielentaide ry täyttää 29.5.2020 vuosia 15 ja sen kunniaksi järjestää juhlanäyttelyn ajalla 1.6 - 1.7.2020 Riihimäen Kaupunginkirjaston Samuli Parosen salissa, jonka yhteyteen saadaan myös erillinen kiinteä vitriininäyttely kirjaston toisesta kerroksesta.

Juhlanäyttelyyn odotetaan sopivan 40 - 60 teosta, jolloin taitelijoita mukaan sopii 10 - 16. Näyttelyn 15v juhla-avajaiset ovat 3.6.2020 klo 16:30 - 18:30. Näyttely rakennetaan 1.-2.6.2020 ja purkupäivä on 1.7.2020.

Näytteille teoksia saadakseen pitää olla Mielentaide ry jäsen, jonka ei kuitenkaan ole tarpeen asua näyttelypaikkakunnalla tai sen tuntumassa, sillä näyttelyyn kootaan oma rakennusryhmänsä.

Parhaiten mukaan pääsen, hakemalla Mielentaide ry:n jäsenyyttä täältä

Näyttelyyn esille toivotaan:

• maalauksia
  • valokuvataidetta
  • keramiikkaa (vitriininäyttelyyn)
  • veistoksia
  • patsaita
  • kirjajulkaisuja
  • muu mahdollinen esille saatava taide

Mahdollisesti näyttelyn yhteyteen tulee 1 - 2 päivälle pientuotemyyjäiset, joiden kautta jäsenet saavat pientä kädentaitotuotetta (kuten koruja, kortteja, käsitöitä, muistikirjoja, pientaidetta) myyntiin saaden tuotosta 90% itselleen yhdistyksen kautta myytäessä.

15-vuotta juhlanäyttelyn avajaisiin yhdistys valmistelee vuoden 2019 aikana laulu- ja musiikkiesityksiä 2 jäsentoiminta-alueella harjoitellen: Keski-Suomi (Jyväskylä) ja Uusimaa (Helsinki/Vantaa). Kummallekin alueelle pyritään löytämään laulamista opiskellut henkilö skoutsiksi, joka ottaa lauluryhmänsä 1,5kk välein koolle opettaen jonkun uuden teeman, josta ryhmä itsenäisesti treenaa seuraavaa skoutsin tapaamista edeltäen. Lauluryhmiin haetaan laulamisesta harrastusmielessä kiinnostuneita ja samoin haussa on musiikin soittajia. Esiintymispalkkioita emme maksa, sillä musiikkitoimintamme on yksi yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan tuottamaa toimintaa. Sen sijaan tarvittaessa pyrimme mahdollistamaan matkatukea tai kimppakyytejä harjoituksiin päästäkseen. Lisäksi ryhmien skoutsille voimme maksaa sopimuspohjaisen palkkion.

Lisätietoja antaa yhdistyksen toiminnanjohtaja