Muu toiminta

Yhdistys järjestää tarveharkinnalla jäsenilleen erilaista toimintaa, kuten tapaamisia taiteen teon yhteydessä, teatteriesityksissä käyntejä edulliseen jäsenhintaan, taidenäyttelyissä vierailuja yms.

Joka vuoden kesäkuussa on jäsenille tarkoitettu luontoleiri, joka yleensä sisältää mahdollisuuden päiväretkeen sekä yön ylitse viipyen. Leiri on yleensä kesäkuussa aina ennen juhannusta tai elokuussa; poikkeuksena 2021 leiriä suunnitellaan toteuttavaksi heinäkuussa.

Alueellisia jäsentapaamisia järjestään vuosittain Helsingissä (Uusimaa), Jyväskylässä (Pirkanmaa) ja Tampereella (Pirkanmaa), jotka on suunnattu kunkin jäsentoiminta-alueen jäsenille, joille mahdollistetaan myös jäsentapaamisten ohjelman suunnittelu.

Yhdistyskokouksia on jäsenillle kaksi: kevätkokous, jossa käsitellään edellisen kauden asioita sekä syyskokous, jossa päätetään tulevan kauden asioista. Syyskokoukseen osallistuvien jäsenten ruokaetu on 10€/jäsen, jonka saa vähentää tilaamastaan ateriasta. Samoin myös muiden jäsentapaamisten - joissa on ravintolaruokailua - saavat tapahtumaan osallistuvat jäsenet 10€ ateriaedun.

Vuosina 2020 - 2021 toimintaa rajoittaa koronapandemia, josta syystä fyysinen toiminta jätetään kevätkaudelta tammikuulta kesäkuulle pois. Harkinnanvaraisena mietitään verkkotoiminnan aloittamista kevätkaudelle.

Tapahtumien turvajärjestelyt korona-ajalla

Tapahtumat, joita järjestetään koronapandemian aikana, voivat olla pienryhmissä tapahtuvia, joihin yhdistys tarjoaa osallistujille suojatarvikkeet (maski, vinyylikäsineet ja käsihuuhde). Tapahtumissa tulee noudattaa tapahtumakohtaisia ohjeita ja suosituksia, joita Mielentaide ry antaa. Viimekädessä osallistuminen on osallistujan omalla vastuulla tapahtuvaa.

Sairaana osallistuminen:
- Psyykkinen sairastelu - jos se on osa sinua eikä haittaa osallistumistasi, on osallistuminen sallittavaa.
- Fyysinen sairaus, joka ei haittaa osallistumistasi, on sallittavaa
- Flunssa yms. sairastelun ollessa ajankohtaista, ei tule osallistua.