Lauluryhmä MT Combon säännöt

Ohjeistus, säännöt ja määrittely

Määrittely

1. Kuntouttavaa vertaistoimintaa

2. Tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, joilla on laulamiseen ja esiintymiseen liittyen erilaisia jännitys- ja häiriötiloja.

3. Tarkoitettu vähintään 18 vuotta täyttäneille naishenkilöille, jotka jaksavat liikkua tai seisoa omilla jaloillaan. Ei kuitenkaan ammattilaulajille vaan laulamista harrastaville/harrastaneille. Suomenkieli tulee olla äidinkieli ja bonuksena nähdään, jos osaa laulaa myös englanniksi tai ruotsiksi. Laulaminen ryhmänä tai soolona.

4. Lauluryhmä MT Comboa ohjataan vertaisella tavalla, jossa ohjaajalta ei edellytetä musiikillista koulutusta tai ammattitaitoa. MT Combo toimii vapaaehtoisella työllä ja tarvittavat ammatilliset koulutukset ostetaan oppilaitoksilta tai ammattiopettajilta. MT Combo toimii harrasteryhmänä, joka tilauksesta voi tehdä esiintymisiä palkkiota vastaan, jolla tuetaan Mielentaide ry:n toimintaa.

Ohjeistus

1. Harjoituksiin pukeudutaan harjoitusohjelman edellyttämällä tavalla tai kuten lauluryhmä MT Combon ohjaaja on ohjeistanut. Normaalisti laululliset harjoitukset viedään lävitse arkisessa sisävaatetuksessa. Mikäli harjoitukseen sisältyy jumppaa ja/tai venyttelyä, tulee vaatetuksen tukea mukavaa esteetöntä liikkumista.

2. Harjoitusten tauko sisältää eväshuoltoa. Erityisruokavalioista ja allergioista on ilmoitettava ohjaajalle. Eväshuolto järjestetään Mielentaide ry:n kustannuksella joko ohjaajan tai toistemme vuoronperään toteuttaen. Pyritään auttamaan tarvittaessa tiskaamisessa sekä tilan siistimisessä ennen harjoituksen päättymistä.

3. Harjoituksissa on käytettävissä laulukansiot, joista löytyvät laulettavien laulujen sanat. Pyydettäessä voidaan myös mahdollistaa nuotitkin laulamisen tueksi.

4. Esiintymisasun määrittää MT Combon ohjaaja. Yleinen esiintymisasu on MT Combon laulajan itsensä hankkima mekko tai hame/paita yhdistelmä boleron + kuorohuivin kera. Mielentaide ry kustantaa kuorohuivin sekä tarvittaessa boleron. Mahdollista erityistapauksissa on myös koko esiintymisasun saaminen esiintymistä varten.

5. Harjoituksissa ohjaaja saattaa ottaa kuvia tai videota käyttääkseen niitä apukeinona valmennuksessa. Harjoitusten jälkeen ohjaajalta saattaa tulle laulajille kirjallista palautetta edistymiseen liittyen. Palaute pitäisi pystyä ottaa rakentavasti vastaan.

Säännöt

1. Lauluryhmä MT Combossa vallitsee luottamus toisiamme kohtaan. MT Combon toiminnan ulkopuolella on kiellettyä puhua toisiimme liittyviä luottamuksellisia asioita, joita olemme vertaistuellisesti toisillemme kertoneet. Kiellettyä on myös ulkopuolisille kertoa lauluryhmän harjoitteista pl. asiat, joille MT Combon ohjaaja antaa hyväksynnän.

2. Harjoituksista poisjäänti tulee olla perusteltua ja kertoa ohjaajalle heti, kun este on tiedossa. Sairasesteissä riittää tekstiviesti ohjaajalle, jossa sairastuminen tuodaan esille.

3. Mikäli harjoittelujaksoon sisällytetään Mielentaide ry:n kustantamia kursseja esim. laulamiseen tai esiintymiseen liittyen, tulee vastineeksi pyrkiä sitoutumaan MT Combon omiin harjoituksiin.

4. Esiintymisissä Mielentaide ry mahdollistaa tarpeelliseksi määritellyt vaatelisäykset kuten kuorohuivin ja boleron, jolloin esiintyjä on velvollinen huolehtimaan itse lopuista esiintymisvaatteista ellei toisin sovita esim. vuokra-asut tai vähävaraisten vaatetuki. Esiintymisvaatetusta saadakseen, on sitouduttava riittävän moneen harjoitukseen. Yhdistyksen hankkimien esiintymisvaatteiden suhteen, olet velvollinen antamaan oikeat vaatekokosi ja mikäli sinulle tilattu vaate on väärän kokoinen, olet velvollinen kertomaan siitä heti ohjaajalle, jotta vaate ehditään vaihtaa oikeaan kokoon vaatteen myyneen palveluntarjoajan määrittelemän vaihto-/palautusoikeuden puitteissa.

4.1. Kuorohuivi tulee palauttaa vahingoittumattomana yhdistykselle, jos lopettaa MT Combon toiminnassa; huivin voi myös ostaa omaksi maksamalla siitä normaalihinnan. Muut yhdistyksen mahdollistamat vaatelisäykset saa pitää omanaan ellei toisin mainita.

4.2. Riittävän aikaisin ennen esiintymistä pidetään harjoituksen yhteydessä asutarkastus, jossa tarkastetaan, että esiintymisasu on moitteeton ja tarvittaessa ehditään asua täydentää. Kun asu on hyväksytty, tulee siinä olevat vaatekappaleet olla esityksessä mukana ts. ei saa muuttaa asukokonaisuutta.

5. Terveydelliset rajoitteet tulee kertoa ohjaajalle ensihaastattelun yhteydessä.

6. Lauluryhmä MT Combon vastuuohjaajalla on oikeus arvioida ryhmään valittujen sitoutumiskykyä esiintymisharjoituksissa ja päättää esiintymisten kokoonpanosta sekä laulujaosta tai lauluosuuksien sovittamisesta laulajille. Tarvittaessa vastuuohjaajalla on oikeus pudottaa lauluryhmästä pois henkilö tai useita, jotka eivät jostain syystä sovi ryhmään tai noudata sen ohjeita tai sääntöjä.

Olen lukenut yllä olevat määritteet, ohjeet sekä säännöt.

Hyväksyn lukemani määritteet, ohjeet sekä säännöt, joita haluan noudattaa. Haen MT Comboon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

En hyväksy enkä siten hae lauluryhmään mukaan.