Musiikkitoiminta

Viimeksi päivitetty: 29.08.2016

Musiikkitoiminta jaetaan kahteen määritelmään:

1. Musaryhmään, joka on vertaistukiryhmä. Ryhmässä lauletaan yhdessä lauluja, joiden valintaan pääsee osallistujat vaikuttamaan, kun valitaan seuraaville kerroille mieleiset laulut. Ryhmään kuuluu eväshuolto sekä laulamisen lisäksi rauhoitutaan hetkeksi vertaistuen äärelle.

2. MT Combo on naisten lauluryhmä erilaisia jännitystiloja ja ahdistuksia kokeville, jotka saattavat haitata julkista esiintymistä ja siihen kuuluu 4-9 jäsentä + säestäjä. Lauluryhmä harjoittelee säännöllisesti ja harjoitukset käsittävät esiintymisvalmennusta, johon kuuluu: lauluharjoitukset, tanssikursseja, keho ja mieli, koreografiaharjoituksia, ulkoista stailausta sekä muuta mahdollista esiintymistilanteen parantavaa harjoittelua. Lauluryhmä Combo perustettiin 2014 elokuussa ja sen päätavoitteeksi asetettiin esiintyminen yhdistyksen 10v syntymäpäivä juhlallisuuksissa 2015. Lisäksi tavoitteena on esiintymisjäsennityksen minimointi. MT Combo ottaa vastaan myös ulkoisia esiintymispyyntöjä yhdistysten juhlatilaisuuksiin pientä korvausta vastaan, joka käytetään toiminnan tukemiseen. Katso https://www.facebook.com/mtcombo

MT Combo onnistui ensimmäisessä päätavoitteessaan yhdistyksen 10v juhlassa Helsingin Tuomiokirkon kryptassa 22.6.2015, jossa se esitti 6 laulua herkistäen osan yleisöstään kyyneliin. Seuraava tavoite otetaan 2017 vuosinäyttelyn avajaisjuhlista.

Katso tiedotteista MT Combon laulajahaku.

2016 musiikkitoimintaa:

• > 19.3 klo 12 - 14 vertaista laulantaa 1: tauolla sumpit ja käntyt (ja saikkaakin saa). Katso tarkemmin Tapahtumat -kalenterista.

• > Vertaista laulantaa 2 ja 3: tapaamme lauleskelemaan noin 1,5kk välein kevätkaudella.

• MT Combo hakee uutta koostumusta tavoitteena esiintymisvalmius 2017 näyttelyiden avajaisjuhlissa. Haemme erillisellä haulla lauluryhmään jäseneksi halukkaita laulutaitoisia naishenkilöitä, jotka ovat sitoutumisvalmiita tiiviiseenkin harjoittelutahtiin tarvittaessa. Alkuun syksyllä tavataan 2-3 viikon välein, jolloin välitavoitteiksi otamme esiintymisryhmän muodostumisen sekä ryhmän jäsenten äänialaan sopivien laulujen kartoittamisen. Harjoitteisiin kuuluu mm. ryhmä- ja soololaulua, venytyksiä ja pientä kuntoharjoitetta sekä laulamiseen liittyviä erityistehtäviä, jotka vaativat rentoa otetta ja heittäytymistä hullulta tuntuvien asioiden kautta esiintymisen harjoitteluun. Mahdollisuuksien mukaan päätavoitteen esiintymiseen sitoutuville voidaan mahdollistaa laulukursseja ilmaiseksi tai omavastuuhintaan.

MT Comboon hakijoiden kanssa on syksyllä 2016 1-2 laulutapaamista, joissa kuunnellaan lauluääntä ja yleisilmettä esiintymiseen liittyen. Lauletaan ryhmänä ja tarvittaessa soolonakin. 2016 syksyn laulutapaamisten perusteella valitaan maksimissaan 5 henkeä syyskauden kokoonpanoon. MT Comboon päästäksesi pelkkä laulutaito ei riitä vaan sinun tulisi olla persoonaltasi riittävän yhteistyökykyinen ja rennon oloinen, jotta esiintymisilmettäsi voidaan kehittää, sillä tiukkapipoisille MT Combo ei sovi. Katso tarkemmin ohjeistusta täältä. Harjoitusten aikana yhteinen kemia hioutuu ja jos jonkun kanssa ei kemia ohjaajan tai muiden jäsenten välillä toimi, voidaan henkilö karsia ryhmästä pois.