Vapaaehtoistehtäviin ohjeistus

Hakuvinkkejä

Hakemuksesi tehtävään on ensivaikutelma työnantajalle itsestäsi. Joten mieti tarkkaan minkälaisen vaikutelmaan haluat antaa. Älä väritä vaan ole rehellinen itsestäsi. Hyvä hakemus mykistää lukijan = tekee vaikutuksen.

Jos sinusta on juttua jossain esim. kirjoitat blogia tai sinulla on Facebook sivut tai profiili, kannattaa linkki laittaa hakemukseen.

Jos haussa pyydetään antamaan valokuva itsestäsi, on paras kuva sellainen, jossa et poseeraa vaan olet luonnollisesti esim. kuva on jonkun toisen sinusta ottama tilannekuva.

Laita hakemuksen esim. sähköpostin aihekenttään lyhyesti tehtävä, johon haet. Älä käytä tyyliä: "Minttu tässä Heinolasta moi" sillä ne menee yleensä suoraan roskapostiin.

Saako tehtävään hakijalta kysyä.....

- perhesuhteista?
- sairaudesta?
- lapsista?
- ulkonäköön liittyvistä asioista?

Vastaus: Saa, jos kysytyt asiat voidaan perustella tehtävään liittyen.

Esimerkiksi:
Saatetaan hakea vapaaehtoista kaksisuuntaisen vertaisryhmän ohjaajaksi, jolloin saamme kysyä mainittuun diagnoosiin liittyen.
Jokin tehtävä voi mahdollistaa puolison osallistumista, joten perhesuhteiden selvitys on silloin perusteltua.
Yhdistys voi hakea myös lapsiin liittyvään tehtävään tekijää ja silloin omat lapset saattaa olla hyödyllisiä.
Ulkonäkö voi tulla kysymykseen, jos yhdistys hakisi taiteilun malliksi vapaaehtoista.

Voiko vapaaehtoistyö viedä työttömyysetuudet?

Voit työttömyysetuuttasi menettämättä tehdä vapaaehtois- ja talkootyötä silloin, kun työ on työttömyysturvalain mukaista palkatonta, tavanomaista yleishyödyllistä vapaaehtois- ja talkootyötä. Lue lisää TE-palvelut sivustolta tästä.

Tarvittaessa Mielentaide ry toiminnanjohtaja voi laatia vapaaehtoistehtävästä todistuksen TE-palvelua varten.


Mitä etuja vapaaehtoistyöstä voi saada?

Valitettavasti verottaja pitää huolen, että edut jäävät varsin rajatuiksi. Yhdistyksen osalta vapaaehtoistyöntekijä voi osallistua tapahtumiin jäseneduilla. Yhdistys voi myös mahdollistaa jäseneksi hyväksynnän pelkällä liittymismaksulla ja mahdollistaa jäsenmaksun tehtävän vastikkeena. Vapaaehtoistyöntekijöille pyritään mahdollistamaan myös virkistystoimintaa tarvittaessa.

Vältä hakemuksia, jotka ovat tyyliltään:

"Pipsa tässä Heinolasta moi! Haen vertaisohjaajaksi Heinolaan. Terveisin, Pipsa". Ei kerro mitään hakijasta.

"Mä tahtoisin sihteeriksi. Olen ollut skolessa oppilastoimikunnan sihteerinä." Slangin tai murteen käyttö ei anna hyvää kuvaa kielellisestä osaamisesta. Lisäksi pelkkä oleminen jossain haettavassa tehtävässä ei kerro yhtään mitään ellei kerro kauanko työtehtävä kesti.

 

Mihin erityisesti kiinnitetään huomiota, kun vapaaehtoisia valitaan tehtäviin? 

Tehtävähaku tulee olla selkeä ja tiivis. Hyvä hakukirje kertoo kaiken tarvittavan ensi yrittämällä. Jos olet Facebookissa, niin profiilin linkki ja lisänä tuote valokuva itsestäsi on eduksi. Olet tarvittavassa valmis tapaamaan, sillä tapaaminen voidaan järjestää myös valinnan jälkeenkin. Pyydettäessä olet valmis hakemaan poliisilaitokselta rikosrekisteriotetta, joka on ehdoton vaatimus, jos tehtävissä ollaan tekemisissä alle 18 vuotiaiden kanssa.

 

 

 

 

Osumat: 2205