Blog Theme by PHP Website
Taiteilijahaku huhtikuu 2020 näyttelyyn
Mistä sunnuntaina, 1. päivänä syyskuuta 2019
Mihin torstaina, 31. päivänä lokakuuta 2019
Osumat : 610
luoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Yhteystieto Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paluu juurille 2005 - Taivas ja Maa 2020 -tuplanäyttely Helsingissä esittelee näyttelyyn valittujen taiteilijoiden tulkinnan aiheista taivas ja maa, joista he luovat kaksiosaisen teoksen. "Taivas" on hengellinen teema kirkolliseen näyttelytilaan soveltuen ja "maa" on maanläisempi, joka esitetään kirjasto-olosuhteissa. Teossarjan tulee tukea toisiaan ja ne esitetään yhtä aikaa kahdessa eri näyttelytilassa, jotka ovat kahdessa eri kaupunginosassa noin kilometrin päässä toisistaan. Näyttelyn nimen alkuosa johdattaa taiteilijat ja näyttelyvieraat tiloihin, joista Mielentaide ry:n toiminta alkoi. Taivas ja Maa esitetään yhdistyksen alkujuurilla.

Näyttelyyn haettavien taiteilijoiden ykköskriteeri on, että he osaavat luoda hengellisestä teemasta kirkolliseen vaatimustasoon soveltuvia maalauksia. Hakuaika on 1.9.2019 - 31.10.2019. Haussa tulee pystyä todentamaan jollain teoksella hakukriteerin mukainen pätevyys. Kun taiteilijat on valittu, saavat he alkaa työstämään teoksia, joiden osalta toivotaan valmistumisvuodeksi 2020 eli ne tulee olla uusia teoksia. Haemme näyttelyyn joko 4, 5 tai 8 taiteilijaa. Jos valitaan 4 tai 5 taiteilijaa, niin heiltä odotetaan kaksi teossarjaa (1+1). Jos valitaan 8 taiteilijaa, niin silloin voidaan hyväksyä vain yksi teossarja.

Näyttelyyn voivat hakea ainoastaan Mielentaide ry jäsenenä olevat taiteilijat tai jäseneksi haun kestäessä liittyneet taiteilijat. Jäseneksi voi liittyä täältä, mutta lue ensin "Ennen ku liityn Mielentaiteeseen" -sivulta vähintäänkin rekisteriseloste ja sivulla kerrotaan myös jäsenluokista ja -maksuista.

Näyttelyyn valittujen taiteilijoiden osalta tulee käyttöön panttimaksu, joka palautetaan näyttelyosallistumisen toteuduttua. Panttimaksua ei palauteta, jos näyttelyyn valittu taiteilija peruuttaa tai jättää osallistumatta tai rikkoo näyttelyyn asetettuja sääntöjä esim. noutaa teoksiaan ennen näyttelyn purkupäivää pois. Panttimaksu on yhteinen kaikkien kevään 2020 näyttelyissä.

Näyttelyyn voi osallistua asuipa missä tahansa, sillä näyttelyä rakentamaan / purkamaan valitaan oma ryhmä, jonka haltuun ovat taiteilijat toimittaneet teokset esim. postitse, matkahuollon avulla tai tuomalla yhdistyksen yhteyshenkilöille. Teosten takaisin toimitus pyritään sopimaan siten, että yhdistykselle tulee mahdollisimman vähän vaivaa.

Teokset voivat olla myytävänä, jolloin Mielentaide ry hoitaa teosmyynnin taiteilijan puolesta ja teosten luovutukset sekä osto- ja aitoustodistusten laatimiset. Taiteilija saa myyntiosuutensa omalle tililleen.

Lue lisää

Paikka Helsinki