Blog Theme by PHP Website

Lailahelena Lepistö, Asikkala

Näyttelyn teossarja on alkanut pilvistä. Matkoillani ihastelen aina eniten pilviä, olin sitten missä tahansa. Alun perin ajattelin maalata vain pilviä. Mutta niin vain kävi, että niiden ympärille alkoi kietoutua ajatuksia, niitä mitä matkoillani myös mukanani kulkee.

Matkalla jos missä, näkee luonnon tilan. Miten surutta sitä ihminen raiskaa ja polkee yhä kiihtyvällä tahdilla. Mitä vähemmäksi luonto käy, sen kovemmaksi kiihtyy sen tuhoaminen. Kaikilla on kiire saada omansa pois. Ahneuttaan ei ihminen kuitenkaan myönnä. Aina se on mieluummin joku toinen, joka ahnehtii. Ei koskaan minä itse.

Ihmisen tulee vaihtaa suuntaa. Lähteä kokonaan uudelle matkalle.

Pohdin myös paljon, kuinka voisi nähdä rumuudessa kauneutta. Se on ollut aina minulle hyvin tärkeä tehtävä koko elämäni matkalla.

 

TAITEILIJA TIEDOT

Kuvataiteilija, kalligrafi, kierrätysompelija. Synt. 1962 Helsingissä

Ulkoiset tuntomerkit:

Nomadimainen elämäntapa, asuu tällä hetkellä Päijät-Hämeessä, maalaa vanhan talon yläkerrassa. Elää mieluiten ilman sähköä, kerää metsästä ravinnon ja lääkekasvien lisäksi luonnon taidetta: madonsyömiä oksia, käpyjä, juurakoita, kiviä, eläinten luita, sulkia...

Harrastaa musiikkia, kansanperinteitä, mm itkulaulua terapia muotona. Itkee mm hakattuja metsiä, maaemon joka päiväistä raiskaamista.

Henkinen olemus: ultramodernisti.


 Mielentaide ry:n jäseneksi 26.4.2015

Mielentaide ry vuoden jäsen 2017 -kunniamaininta

 

Osumia: 73