Blog Theme by PHP Website

Vapaaehtoistehtäviin ohjeistus

Hakuvinkkejä

Hakemuksesi tehtävään on ensivaikutelma työnantajalle itsestäsi. Joten mieti tarkkaan minkälaisen vaikutelmaan haluat antaa. Älä väritä vaan ole rehellinen itsestäsi. Hyvä hakemus mykistää lukijan = tekee vaikutuksen.

Jos sinusta on juttua jossain esim. kirjoitat blogia tai sinulla on Facebook sivut tai profiili, kannattaa linkki laittaa hakemukseen.

Jos haussa pyydetään antamaan valokuva itsestäsi, on paras kuva sellainen, jossa et poseeraa vaan olet luonnollisesti esim. kuva on jonkun toisen sinusta ottama tilannekuva.

Laita hakemuksen esim. sähköpostin aihekenttään lyhyesti tehtävä, johon haet. Älä käytä tyyliä: "Minttu tässä Heinolasta moi" sillä ne menee yleensä suoraan roskapostiin.

Saako tehtävään hakijalta kysyä.....

- perhesuhteista?
- sairaudesta?
- lapsista?
- ulkonäköön liittyvistä asioista?

Vastaus: Saa, jos kysytyt asiat voidaan perustella tehtävään liittyen.

Esimerkiksi:
Saatetaan hakea vapaaehtoista kaksisuuntaisen vertaisryhmän ohjaajaksi, jolloin saamme kysyä mainittuun diagnoosiin liittyen.
Jokin tehtävä voi mahdollistaa puolison osallistumista, joten perhesuhteiden selvitys on silloin perusteltua.
Yhdistys voi hakea myös lapsiin liittyvään tehtävään tekijää ja silloin omat lapset saattaa olla hyödyllisiä.
Ulkonäkö voi tulla kysymykseen, jos yhdistys hakisi taitelun malliksi vapaaehtoista.

Voiko vapaaehtoistyö viedä sosiaalietuuksia?

Kyllä voi mutta jotta niin ei kävisi, kannattaa vapaaehtoistyöstä kertoa sen olevan harrastus. Joissakin tapauksissa TE-toimistoilta voidaan työtodistuksella saada hyväksyntä, jonka mukaan "työtön työnhakijan" osalta vapaaehtoistyö nähtäisiin työllistymistä edistävänä toimintana, jos kyseinen työpanos on yhdistykselle erittäin tärkeäksi luokiteltava.


Mitä etuja vapaaehtoistyöstä voi saada?

Valitettavasti verottaja pitää huolen, että edut jäävät varsin rajatuiksi. Yhdistyksen osalta vapaaehtoistyöntekijä voi osallistua tapahtumiin jäseneduilla. Yhdistys voi myös mahdollistaa jäseneksi hyväksynnän pelkällä liittymismaksulla ja mahdollistaa jäsenmaksun tehtävän vastikkeena. Vapaaehtoistyöntekijöille pyritään mahdollistamaan myös virkistystoimintaa tarvittaessa.

Vältä hakemuksia, jotka ovat tyyliltään:

"Pipsa tässä Heinolasta moi! Haen vertaisohjaajaksi Heinolaan. Terveisin, Pipsa". Ei kerro mitään hakijasta.

"Mä tahtoisin sihteeriksi. Olen ollut skolessa oppilastoimikunnan sihteerinä." Slangin tai murteen käyttö ei anna hyvää kuvaa kielellisestä osaamisesta. Lisäksi pelkkä oleminen jossain haettavassa tehtävässä ei kerro yhtään mitään ellei kerro kauanko työtehtävä kesti.

 

 

 

 

 

Osumia: 697